Warme oesters met saffraanroom

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet de grill van de oven aan.
  • 2 Hak de sjalotten. Giet de visfumet (of schaaldierenfumet) en de sjalot in een steelpan. Breng aan de kook en kook op fel vuur tot de helft in. Voeg de room, zout en peper toe en laat een kwart inkoken op zacht vuur.
  • 3 Open de oesters en vang hun sap op. Zeef het sap door een fijne puntzeef waarin u een koffiefilter aanbracht en voeg dan samen met de saffraan bij de ingekookte room.
  • 4 Schik 6 oesters op elk bord (ovenvast). Overgiet met de saus en zet 2 min onder de grill.
  • 5 Garneer met kervel. Serveer de rest van de saus apart en dien onmiddellijk op.

Warme oesters met saffraanroom is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Aspergebouillon met saffraanroom
45 min-
Bekijk recept
Penne met spinazie en fruits de mer
30 min-
Bekijk recept
Pavlova Met Saffraanroom, Exotisch Fruit En Eetbaar Goud
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Tagliatelle, Garnalen, Prei In Saffraanroom
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept