Warme salade van sperziebonen met geitenkaas

4
35 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng in een schotel de olie met de azijn, de fijngesnipperde sjalotten, het geperste knoflookteentje en de tijm. Snij de korst van elk uiteinde van de kazen (een fijn sneetje) en snij de kazen dan in 4, zodat je 8 dikke schijven bekomt. Wikkel ze in de marinade en laat ze er, afgedekt, 1 uur in de koelkast in marineren.
  • 2 Neem de kaas uit de koelkast.
  • 3 Breek de uiteinden van de sperziebonen af, leg de bonen in een steelpan met gezouten kokend water. Laat terug aan de kook komen en 5 min. doorkoken (ze moeten knapperig blijven). Hak de noten grof en rooster ze in een antikleefpan zonder vetstof.
  • 4 Neem de plaat uit de oven en zet de grill aan. Laat de kaasschijven goed uitlekken en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Zet ze onder de hete grill tot ze lichtjes beginnen bruinen.
  • 5 Meng, ondertussen, de uitgelekte bonen met de marinade en verdeel over 4 borden. Voeg de schijfjes kaas toe, bestrooi met noten en dien meteen op.

Warme salade van sperziebonen met geitenkaas is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept