1 Meng in een schotel de olie met de azijn, de fijngesnipperde sjalotten, het geperste knoflookteentje en de tijm. Snij de korst van elk uiteinde van de kazen (een fijn sneetje) en snij de kazen dan in 4, zodat je 8 dikke schijven bekomt. Wikkel ze in de marinade en laat ze er, afgedekt, 1 uur in de koelkast in marineren.
2 Neem de kaas uit de koelkast.
3 Breek de uiteinden van de sperziebonen af, leg de bonen in een steelpan met gezouten kokend water. Laat terug aan de kook komen en 5 min. doorkoken (ze moeten knapperig blijven). Hak de noten grof en rooster ze in een antikleefpan zonder vetstof.
4 Neem de plaat uit de oven en zet de grill aan. Laat de kaasschijven goed uitlekken en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Zet ze onder de hete grill tot ze lichtjes beginnen bruinen.
5 Meng, ondertussen, de uitgelekte bonen met de marinade en verdeel over 4 borden. Voeg de schijfjes kaas toe, bestrooi met noten en dien meteen op.
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas is een recept van Delhaize