1 Leg het witlof in een grote schotel, dek af en kook het 10 min. in de microgolfoven op 800 W. Draai de stronken om, dek opnieuw af en laat nog 5 à 10 min. koken, afhankelijk van de dikte. (Je kan het witlof ook gaar stoven in de pan). Laat de stronken, met de kopjes naar beneden, afkoelen in een vergiet.
2 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3 Giet de honing in een diepe, ronde taartvorm, bestrooi met blaadjes tijm en leg er de goed uitgelekte witlofstronken in, kruid met peper en zout. Snij de crottins de Chavignol in ronde schijfjes en schik ze op het witlof. Bedek alles met het kruimel- of bladerdeeg. Vouw het teveel aan deeg naar binnen tussen de vorm en het witlof (maak je geen zorgen als het deeg wat kreukt). Bak 30 min. in de oven.
4 Zet op de vorm een taartrooster en vervolgens een schotel, alle twee omgekeerd. Neem alles samen vast en draai in één keer om. Neem de vorm weg en dien de taart warm op als voorgerecht met een slaatje.
Witloftatin met geitenkaas en honing is een recept van Delhaize