Terrine van mosselen

8
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kuis en krab de mosselen. Leg ze in een, met een half glas water gevulde, ketel en laat ze openen op een hard vuur.
  • 2 Verwarm de oven voor op stand th 6 (180°C).
  • 3 Blancheer gedurende 3 min. de spinazieblaadjes in gezouten kokend water. Knijp de blaadjes spinazie met de handen uit, zodat het sap maximaal verwijderd is. Hak de blaadjes vervolgens grof.
  • 4 Haal de mosselen uit hun schelpen.
  • 5 Leg een koffiefilter in een puntzeef en giet hier het kookvocht door.
  • 6 Pureer de kabeljauw, de geklopte eieren, het kookvocht van de mosselen, de room, de paprika, zout en peper in de keukenrobot tot je een fijn en homogeen mengsel bekomt. Vermeng deze puree vervolgens heel voorzichtig met de mosselen, de blaadjes spinazie en de saffraan (facultatief). Giet het mengsel in de terrinevorm die je vooraf met olie hebt ingevet. Strijk de bovenzijde mooi glad. Plaats de terrine in een hoge schotel. Vul de schotel tot de terrinevorm voor 2/3 onder water staat.
  • 7 Laat de terrine 45 min. in een warmwaterbad in de oven gaar worden.
  • 8 Laat de terrine afkoelen en ontvorm vervolgens op een dienschotel.

Terrine van mosselen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Regenboogterrine
1u20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouilleterrine
45 min Bijgerecht
Bekijk recept