1 Pel de knoflook en de uien en hak ze fijn. Fruit ze 5 min. in een stoofpan in de boter en de olie. Voeg de konijnenbouten toe en bak ze tot beide zijden goudkleurig zijn. Besprenkel met de wijn, en voeg de citroenschil, het zout en de peper toe. Dek af en laat onder regelmatig roeren 45 min. sudderen op een laag vuur. Laat afkoelen.
2 Verwijder de beentjes en ontrafel het vlees. Laat de pijnboompitten lichtjes kleuren in een pan met antiaanbaklaag. Hak de basilicumblaadjes fijn. Vermeng het vlees voorzichtig met het kookvocht, de uien en knoflook, het basilicum en de pijnboompitten.
3 Giet in een cakevorm en druk goed aan. Dek af met een plankje met wat gewicht erop. Laat 12 u. rusten in de koelkast. Snij in dikke stukken en schik op een bedje van rucolablaadjes.
Terrine van konijn met basilicum is een recept van Delhaize