1 Week de gelatineblaadjes 10 min. in een kom koud water.
2 Snij het hammetje in twee, verwijder het been en verdeel het vlees in blokjes. Spoel het binnenste van de venkelknol en snij het fijn. Verwijder de steeltjes van de sperziebonen en spoel de boontjes af. Stoom ze 5 min.
3 Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg er de witte wijn aan toe en zet opzij. Los er de uitgeknepen gelatine in op. Laat het geheel afkoelen.
4 Vet vier ronde glazen vormpjes in met olie en giet er 1/2 cm gelei in. Laat ze 5 min. opstijven in de diepvries.
5 Verdeel de bonen over de vormtjes, dan de basilicum, de blokjes ham, de venkel, de dille en ten slotte de rest van de gelei (in deze volgorde).
6 Laat ze 8 uur opstijven in de koelkast. Stort ze op een bedje van gekiemde granen en dien goed gekoeld op.