1 Pel de gember en de look, en hak fijn. Doe ze in een grote kom met de sojasaus en de mirin. Meng zorgvuldig tot een homogeen mengsel.
2 Snij het rundvlees in blokjes van ongeveer 2 cm dik. Voeg ze toe aan de marinade, meng en laat minimaal 30 minuten in de koelkast rusten. Rijg het vlees vervolgens aan spiesjes.
3 Schil ondertussen de wortelen en rasp ze. Verwijder de buitenste bladeren en de kern van de kool en rasp de rest. Meng met de wortelen en voeg de passievruchtenpulp toe. Kruid met peper en zout. Zet in de koelkast.
4 Giet de saké in een antikleefpan en laat opwarmen. Doe de brochetten met de rest van de marinade in de pan, zodra de saké warm is. Laat bakken op hoog vuur. Draai regelmatig om zodat alle kanten gebakken zijn. Breng op smaak met peper.
5 Leg een warme brochette op elk bord als het vlees klaar is (saignant in het midden). Dien op met koolsla en de rest van de saus.
Teriyaki rundbrochetten en koolsla met passievrucht is een recept van Delhaize