1 Verhit de olie in een grote pan en bak de reepjes paprika heel lichtjes. Breng op smaak met zout en peper en voeg de geperste knoflook, de versnipperde tijm en 5 cl water toe. Dek af en laat nog 20 minuten op een zacht vuur verderbakken. Laat afkoelen.
2 Laat de gelatine zwellen in een slakom met koud water. Voeg twee eetlepels water bij het kookvocht van de paprika's en breng opnieuw aan de kook. Wring vervolgens de gelatineblaadjes uit, voeg ze bij het hete vocht en laat volledig oplossen.
3 Klop de geitenkaas met de verse room, de bieslook, de tabasco, zout, peper en de gelatine. Bedek in deze volgorde de bodem van een glazen terrine: reepjes rode paprika, een laag geitenkaasmousse, reepjes groene paprika, een laag geitenkaasmousse, en ten slotte een laag reepjes gele paprika.
4 Dek af met een laag huishoudfolie en plaats er een gewicht op. Laat 4 uur in de koelkast opstijven. Ontvorm op een serveerschotel en snij in dikke plakken.
Terrine van geitenkaas met paprika's is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree