1 Ontbeen de eend helemaal en snijd de filets in reepjes. Houd ze apart. Hak de rest van het vlees samen met de gekookte ham fijn. Voeg daarbij het varkensgehakt, de fijngesnipperde sjalotten en de fijngehakte peterselie.
2 Voeg ook de eieren, de uitgelekte groene peper, nootmuskaat en zout toe. Meng alles goed en proef of het goed gekruid is.
3 Bekleed een terrine met repen spek, vul afwisselend in lagen met het mengsel en de reepjes eendenfilet.
4 Bedek de bovenkant waar met reepjes spek en zet de terrine in een ovenschaal die u voor 2/3 vult met warm water. Zet in de oven gedurende anderhalf uur op 210°C.
5 Haal de terrine uit de oven, giet het vet af. Bereid een gelei met het zakje gelatine, 1/2 liter water en de port. Giet de gelei over de terrine. Laat goed afkoelen Bewaar de terrine in de koelkast.
Terrine van eend met groene peper is een recept van Delhaize