1 Spoel de komommers. Schil ze en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng er de sjalot, bieslook en chili doorheen.
2 Schil de avocado’s, verwijder de pit en versnijd het vruchtvlees in grove stukken. Breng het vruchtvlees samen in een mengkom, voeg peper, zout en 1 eetlepel zure room toe en mix het geheel tot een gladde mousse. Breng op smaak met peper, zout en een beetje rijstazijn.
3 Meng de komkommerschillen, samen met 1 eetlepel rijstazijn en de druivenpitolie in een kom en mix. Breng de tartaar op smaak met peper en zout.
4 Vul een grote dresseerring voor de ene helft met de komkommertartaar, de andere helft met de avocadocrème. Druk stevig aan.
5 Verdeel over de borden en werk af met wat scheutjes, de zure room en een sprietje bieslook.
Tartaar van komkommer met avocadocrème is een recept van Delhaize