Zoek
Tartaar van geelvintonijn met gembervinaigrette
4
20 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 eetlepels balsamico-azijn
3 eetlepels bladpeterselie, gehakt
500 g geelvintonijnfilet
1 eetlepel geraspte gember
400 g linzen uit blik (gespoeld en uitgelekt)
4 eetlepels olijfolie
peper
1 eetlepel rietsuiker
1 eetlepel rijstazijn
5 cl sojasaus
zeezout
Bereiding
1
Snij de tonijn in een fijne tartaar.
2
Doe de gekookte linzen (uit blik of 250 g gekookt volgens de bereidingswijze op de verpakking) in een kom en zet in de koelkast.
3
Giet de vinaigrette, samen met de bladpeterselie, bij de linzen. Meng goed.
4
Meng de gember, de sojasaus, de suiker, de rijstazijn, het zout en de peper.
5
Meng de gembervinaigrette onder de tonijn.
6
Je kan dit gerecht ook klaarmaken met zalm. Als carpaccio of tartaar.
7
Maak de vinaigrette op voorhand klaar, zo zal ze des te beter smaken.
Tartaar van geelvintonijn met gembervinaigrette is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Oesters met gembervinaigrette
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio Van Tonijn Met Gembervinaigrette
10-20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Garnaalsalade met lauwwarme gembervinaigrette
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van maatjes met komkommer
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar met remouladesaus en groenteroerbak
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept