Tarte tatin van witlof met ahornsiroop

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de voet en de buitenste bladeren van de witlofstronken. Snij ze in de lengte middendoor. Laat ze 30 min. op een laag vuur onder voortdurend roeren konfijten in de boter, de ahornsiroop en de suiker.
  • 2 Boter 4 taartvormpjes in. Schik er de stukken witlof in kransvorm in. Bestrooi met gehalveerde kastanjes en nadien met de verbrokkelde geitenkaas.
  • 3 Druk 4 cirkels uit het deeg. Leg ze op de garnituur en plooi de randen naar binnen. Bak 20 min. in een warme oven op stand 6 (180° C).
  • 4 Draai om op borden. Versier met bieslook en dien op.

Tarte tatin van witlof met ahornsiroop is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept
Zoete-aardappelpuree van de BBQ met ahornsiroop en pecannoten
10 min
Bekijk recept
Eendenhaasjes met kersen-biersaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept