1 Maak de venkelknollen en de paprika’s schoon. Haal de bodem van de artisjokken en snij deze samen met de courgettes in kleine blokjes.
2 Stoom venkel, paprika’s, artisjokken, courgettes en erwten afzonderlijk tot ze beetgaar zijn. Spoel ze even onder de koude kraan. Laat goed uitlekken en dep droog.
3 Fruit de ui 5 min. op een matig vuur in 1 EL olie, en voeg dan de tomaten, de fijngehakte kervel, peper en zout toe. Laat 5 min. verder bakken op een matig vuur.
4 Klop in een grote kom de rest van de olie op met het citroensap en breng op smaak met peper en zout. Voeg de bieslook en groenteblokjes toe en meng.
5 Schik het mengsel met vormpjes op borden en druk goed aan. Dresseer er tomatensaus rond en versier met takjes kervel en bieslook.
Tartaar van fijne groenten met compote van tomaten en kervel is een recept van Delhaize