1 Snij de aardappelen in kleine blokjes en kook ze in een dikke 10 min. gaar in kokend, licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
2 Snij ondertussen de ongeschilde appel in kleine blokjes, doe ze in een kom en overgiet ze met het citroensap, meng goed.
3 Gebruik een brede dunschiller om 8 lange linten van de komkommer te schaven, zet opzij. Verwijder de zaadjes van wat er overblijft van de komkommer en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
4 Doe ze bij in de kom en voeg de in kleine blokjes gesneden maatjes toe, de fijn gehakte lente-uitjes, de vinaigrette, ¾ van de tuinkers en de aardappelen. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
5 Bekleed 4 schaaltjes met de komkommerlinten, verdeel er de tartaar over en werk af met de resterende tuinkers. Serveer koel met multigranen brood.
Tartaar van maatjes met komkommer is een recept van Delhaize