1 Snij de meloen in twee en verwijder de pitjes met een lepel. Verwijder vervolgens het vruchtvlees en leg in een kom. Voeg de tomatenpuree en de tandoori kruiden toe.
2 Mix tot een gladde soep (je kunt eventueel een beetje water toevoegen). Breng op smaak met zout. Zet in de koelkast en laat minimaal één uur rusten om een erg koel mengsel te krijgen.
3 Pel de ui en hak fijn. Zet in de koelkast. Verwijder net voor het opdienen de korsten van het brood. Snij het broodkruim vervolgens in vier rechthoeken en toast.
4 Verwijder de staart van het maatje en snij in vier stukken. Leg een stukje op elk sneetje brood en bestrooi met de fijngehakte ui. Kruid met peper.
5 Zet op elk bord een glaasje ijskoude gazpacho en leg er een toast met een maatje naast.
Tandoori meloengazpacho en toast met maatjes is een recept van Delhaize