Zoek
Tonijnkroon à la niçoise
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 blikken tonijn met olijfolie (2 x 153 g, uitgelekt gewicht)
cayennepeper
0,5 citroen
1 kg dikke bloemige aardappelen
4 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
3 eetlepels ketchup
2 knoflookteentjes (facultatief)
250 g mayonaise met olijfolie
peper en zout
sla, tomaten en olijven voor de afwerking
Bereiding
1
Kook de in blokjes gesneden aardappelen gaar in lichtgezouten kokend water in 15 à 20 min. Giet af, stamp fijn tot puree en laat afkoelen.
2
Doe de uitgelekte tonijn in een smalle kom, voeg de geperste knoflookteentjes en mayonaise toe. Mix tot een glad mengsel.
3
Schep bij de aardappelpuree, voeg ketchup toe, sap van de ½ citroen, peterselie en cayennepeper. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
4
Bekleed een ringvorm met cellofaan, schep er de bereiding in en druk goed aan. Dek af en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
5
Neem voorzichtig uit de vorm en dien fris op, versierd met sla, tomaten en olijven. Lekker met de rauwkostsalsa.
Tonijnkroon à la niçoise is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Pastasalade à la niçoise
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade niçoise van slaharten (of mediterrane salade)
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw Nicoise
0 min
Bekijk recept
Aubergineprutje
30-60 min -
Bekijk recept