Pittige meloensoep

4
20 min
Voorgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Plet de anijs lichtjes met een mes dat je plat houdt. Verwijder de kardemomzaden uit de peulen. Steek met een meloenlepel “knikkers” uit het vruchtvlees van de meloen (in totaal +/- 600 g).
  • 2 Breng de wijn met de suiker en de specerijen langzaam aan de kook. Laat 2 min. zacht sudderen en verwijder dan de specerijen.
  • 3 Voeg de meloenknikkers toe, dek af en laat 2 u. afkoelen in de koelkast, tot net voor het opdienen. Serveer heel koud in gekoelde diepe borden.

Pittige meloensoep is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloensoep met champagnesabayon
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloensoep met citroensorbetijs
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse meloensoep met ham-pestosoepstengels
80 min-
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept