Zoek
Piperade met Bayonneham
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 eieren (groot kaliber)
200 g fijne sneetjes Bayonneham
2 eetlepels ganzenvet of olijfolie
4 goed rijpe tomaten
3 grote groene paprika’s
1 grote ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook
peterselie, fijngehakt (als versiering)
2 verse groene Spaanse pepers
zout, zwarte peper
Bereiding
1
Dompel de tomaten in kokend water, pel en ontpit ze en hak het vruchtvlees fijn.
2
Maak de paprika’s en pepers schoon. Snij in reepjes.
3
Fruit de ui en de geperste knoflook 5 min. in het ganzenvet. Voeg de pepers en paprika’s toe. Laat 15 min. op een middelmatig vuur bakken.
4
Voeg de tomaten, het zout en de peper toe, dek af en laat nog 1 u. sudderen op een zacht vuur.
5
Grill de sneetjes ham (zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag, op een grill of in een oven met grillfunctie).
6
Bak vier spiegeleieren. Schik de piperade samen met de ham, de eieren en de peterselie op de borden.
Piperade met Bayonneham is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde paprika
Bijgerecht
Bekijk recept
Asperges in flensjes & parmaham
Bekijk recept
Kippenlapjes ‘saltimbocca’ met citroen en salie, halve tomaten in de oven, tagliatelle
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Piperade
45 min-
Bekijk recept
Piperade (gestoofde groenten met ei en rauwe ham)
45 min
Bekijk recept
Piperade met kabeljauw
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roodbaars in piperade
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept