1 Verwarm de oven voor op th. 4 – 120°C en plaats er 2 borden in.
2 Schil de meloen, verwijder de pitten en snij in blokjes (ongeveer 300 g).
3 Verwarm een pan zonder vetstof op hoog vuur en bak hierin de stukjes ganzenlever ongeveer 1 min. per kant (afhankelijk van de dikte), kruid met peper en zout, en leg op een warm bord. Dek af met een keukendoek en zet in de uitgeschakelde oven.
4 Verwijder het vet uit de pan (niet schoonvegen). Verwarm opnieuw op hoog vuur, bak er de meloenblokjes 1 min. in, kruid licht met peper en zout en leg ze op het tweede bord in de oven.
5 Giet de azijn in de pan, verwarm op matig vuur en roer de braadresten los. Laat voor de helft inkoken. Voeg de compote toe en verwarm 1 min.
6 Schik de meloenblokjes in het midden van een bord met een metalen ring Leg er de stukjes ganzenlever op, lepel de saus rondom en dien dadelijk op.
7 Serveer met meergranen houthakkersbrood licht geroosterd.
Ganzenlever en gestoofde meloen met exotisch sausje is een recept van Delhaize