1 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een stoofpan met dikke bodem. Fruit de ui, 2 minuten, tot hij glazig is. Voeg dan knoflook, kurkuma, en kaneel toe. Roer goed om zodat de kruiden aan de ui gaan kleven. Laat nog 2 minuten bakken.
2 Voeg de prei toe en genoeg water tot de bereiding net onder staat. Zout en peper naar smaak toevoegen. Dek af en laat gedurende 5 minuten sudderen. Voeg dan de aardappelen toe en laat nog 10 minuten verder sudderen.
3 Verhit de resterende olijfolie in een pan. Bak kort, gedurende 2 minuten, de platte peterselie aan. Zet opzij.
4 Herhaal dit met de spinazie, neem telkens kleine greepjes, 2 minuten. Zet opzij.
5 Voeg de kikkererwten toe als de prei en aardappelen gaar zijn. Laat gedurende 4 minuten sudderen. Doe er vervolgens de platte peterselie en de gebakken spinazie bij, alsook de lente-uien en het citroensap. Laat nog 2 minuten sudderen.
6 Voeg tenslotte koriander toe en roer goed om.
7 Verdeel de groenten over de borden.
Groentecurry van het Midden-Oosten is een recept van Delhaize