1 Laat de bouillon samen met de champagne 10 seconden koken.
2 Open de oesters, verwijder het vlees, giet ze met het vocht in een laag in een kookpot. Overgiet ze met de warme bouillon, bestrooi ze met de saffraan en laat alles gedurende 1 minuut op een zacht vuur koken.
3 Haal van het vuur en verdeel het oestervlees over twee borden.
4 Giet het kookvocht door een fijne puntzeef en laat het, op een groot vuur, tot 10 cl inkoken. Klop au bain-marie de eierdooiers, het citroensap, 1 eetlepel koud water, 1 eetlepel van het ingekookte vocht en een mespunt peper.
5 Voeg hieraan vervolgens beetje bij beetje het overige ingekookte vocht toe: de saus moet schuimig en dik vloeibaar zijn.
6 Haal de kookpot van het vuur en voeg de room toe.
7 Verdeel het oestervlees over twee individuele gratineerschoteltjes.
8 Overgiet met de warme sabayon, plaats gedurende 4 seconden onder de grill.
9 Versier met kervelblaadjes.
Gratin van oesters in een sabayon van champagne is een recept van Delhaize