Gratin van oesters in een sabayon van champagne

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de bouillon samen met de champagne 10 seconden koken.
  • 2 Open de oesters, verwijder het vlees, giet ze met het vocht in een laag in een kookpot. Overgiet ze met de warme bouillon, bestrooi ze met de saffraan en laat alles gedurende 1 minuut op een zacht vuur koken.
  • 3 Haal van het vuur en verdeel het oestervlees over twee borden.
  • 4 Giet het kookvocht door een fijne puntzeef en laat het, op een groot vuur, tot 10 cl inkoken. Klop au bain-marie de eierdooiers, het citroensap, 1 eetlepel koud water, 1 eetlepel van het ingekookte vocht en een mespunt peper.
  • 5 Voeg hieraan vervolgens beetje bij beetje het overige ingekookte vocht toe: de saus moet schuimig en dik vloeibaar zijn.
  • 6 Haal de kookpot van het vuur en voeg de room toe.
  • 7 Verdeel het oestervlees over twee individuele gratineerschoteltjes.
  • 8 Overgiet met de warme sabayon, plaats gedurende 4 seconden onder de grill.
  • 9 Versier met kervelblaadjes.

Gratin van oesters in een sabayon van champagne is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept
Champagne flip
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Granité met champagne, aardbeien en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept