Zoek
Spinazieragout met kikkererwten en peper
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 koffielepel alcoholazijn
0,5 koffielepel gemalen komijn
2 hardgekookte eieren
het vlees van 1 tomaat in stukjes gesneden
350 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt gewicht)
4 teentjes knoflook
1 koffielepel paprikapoeder
10 cl pittige Spaanse olijfolie
takjes peterselie voor de afwerking
1 verse groene Spaanse peper
1 kg verse jonge spinazie (in zak)
2 sneden wit brood
zout
Bereiding
1
Maak het pepertje schoon en hak fijn. Pel de hardgekookte eieren en snij ze in partjes. Blancheer de spinazie 2 min. in gezouten kokend water.
2
Laat uitlekken, pers het resterende vocht eruit en hak fijn. Bak de 2 sneden brood samen met de gepelde knoflook in olie.
3
Haal ze uit de pan en mix met de paprika en de komijn tot een fijne puree.
4
Doe het mengsel in de pan samen met de spinazie, de peper, de kikkererwten en de azijn. Bak 5 min. onder voortdurend roeren.
5
Verdeel het mengsel over de borden, versier met kwartjes ei, blokjes tomaat en takjes peterselie en dien op.
Spinazieragout met kikkererwten en peper is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdvisschotel
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasteibakjes Met Spinazieragout
0-10 min -
Bekijk recept