Zoek
Sint-jakobsvruchten met emulsie van witte chocolade
4
20 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 blokje ontvette gevogeltebouillon
30 g boter
10 cl droge witte wijn
fleur de sel en peper
preischeuten
1 rode ui
12 sint-jakobsvruchten of grote kamschelpen
100 g verse zeevenkel (zeekraal)
50 g witte chocolade
Bereiding
1
Pel de ui en hak hem grof.
2
Doe in een steelpan met het blokje gevogeltebouillon, de witte wijn en 40cl water.
3
Laat op fel vuur tot de helft inkoken.
4
Filter de bouillon en giet in een steelpan.
5
Doe de fijngehakte witte chocolade erbij en laat smelten terwijl u klopt met de garde.
6
Let op, dit dient te gebeuren op een heel zacht vuur, of zelfs naast het vuur.
7
Bind met de boter en kruid bij met fleur de sel en peper van de molen.
8
Maak de zeevenkel schoon en snij de te harde voet (hout) eraf.
9
Meng met de preischeuten. 1
0
Verwarm ondertussen een grote antikleefpan zonder vetstof en bak daarin de schoongemaakte sint-jakobsvruchten. 1
1
Kruid pas na het bakken (zout drijft het vocht uit, zodat de sint-jakobsvruchten taai zouden worden). 1
2
Schik op elk bord in het midden een hoopje salade met daarrond 3 gebakken sint-jakobsvruchten en versier met preischeuten. 1
3
Giet de saus errond en dien onmiddellijk op.
Sint-jakobsvruchten met emulsie van witte chocolade is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Brownies met pure en witte chocolade
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept