Zoek
Scampi’s met mango en curry
4
20 min
Delhaize
Voorgerecht
3
sterren op basis van
2
stem(men)
Ingrediënten
1 eetlepel arachideolie
1 blik yellow curry cooking sauce
500 g diepgevroren scampi’s
1 bosje lente-uitjes
1 mango
1 bosje verse koriander
Bereiding
1
Maak de lente-uitjes schoon door de wortels en het groen te verwijderen.
2
Snij vervolgens in dunne ringen.
3
Fruit deze ringen in een wok met arachideolie tot ze zacht zijn.
4
Schil de mango en snij in schijfjes van ongeveer 1 cm dik.
5
Snij ze vervolgens in blokjes van ongeveer 1 cm.
6
Doe de mango en de curry in de wok en laat tot een derde inkoken.
7
Pel de scampi’s ondertussen volledig.
8
Zodra de saus is ingekookt, voeg je de scampi’s toe en laat je ze ongeveer twee minuten bakken tot ze roze worden.
9
Verdeel ze vervolgens onmiddellijk over de borden en bestrooi voor het opdienen met de verse fijngehakte koriander. 1
0
Als je geen verse, rijpe mango vindt, kan je mangoblokjes uit de diepvriesafdeling gebruiken. 1
1
Zorg ervoor dat je de scampi’s niet te lang bakt. 1
2
Haal ze van het vuur zodra ze roze zijn, anders worden ze taai. 1
3
Je kan dit gerecht serveren als voorgerecht of als hoofdgerecht met rijst.
Scampi’s met mango en curry is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min
Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettebloem gevuld met mousse van courgettes en scampi
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Scampispiesjes met citrusvruchten
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Brochettes met visballetjes zoals in de manga’s
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokantje van asperges en scampis
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept