Zoek
Scampibrochette met sesam en vla van peulen met citroenkruid
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
12 diepgevroren, ongepelde scampi’s
fleur de sel
2 gelatineblaadjes
50 cl magere melk
peper van de molen
400 g peulen
1 eetlepel sesamolie
30 g sesamzaadjes
3 takjes vers citroenkruid
Bereiding
1
Leg 8 peulen opzij voor de versiering.
2
Snij de rest van de peulen in stukken en laat koken in de licht gezouten, kokende melk.
3
Laat koken tot de groenten gaar zijn.
4
Zet het vuur af.
5
Voeg vervolgens de blaadjes citroenkruid toe en laat 4 min. rusten.
6
Mix tot een glad mengsel (als de peulen te vlezig zijn, moet je het mengsel misschien door de puntzeef gieten).
7
Laat de gelatine week worden in koud water.
8
Laat uitlekken zodra de gelatine zacht is en voeg toe aan de peulenvelouté.
9
Laat koken op een middelhoog vuur tot de gelatine volledig is opgelost. 1
0
Verdeel over de vormen (idealiter van siliconen) en laat minimum 1 u. opstijven in de koelkast. 1
1
Pel de scampi’s en bak ze in een antikleefpan met een beetje zout en peper tot ze roze zijn. 1
2
Rijg ze per 3 aan de spiesjes en rol ze in de sesamgraantjes. 1
3
Voeg enkele druppeltjes olie toe. 1
4
Leg net voor het opdienen op elk bord een ontvormde, ijskoude vla en een scampibrochette. 1
5
Werk af met 2 knapperige peulen en tast toe.
Scampibrochette met sesam en vla van peulen met citroenkruid is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Noedels met citroenkruid
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Thaise visfondue
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Punch van citroenkruid, munt, limoen, gember en rum
Snack
Bekijk recept
IJsgekoelde soep met limoen
35 min
Bekijk recept
Scampibrochette met satésaus
35 min
Snack
Bekijk recept
scampibrochette met komkommer
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
SCAMPIBROCHETTE MET BASILICUM EN SPEK
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
SCAMPIBROCHETTE MET TOMAAT BASILICUMSAUS EN
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept