1 Laat de scampi ontdooien en pel, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Snij de sneetjes ham in de lengte in
2 Maak brochetjes van 3 scampi en 1/2 sneetje ham.
2 Schenk de room in een kleine steelpan met de tomatenpuree, 10 cl water en Cayennepeper. Laat langzaam opwarmen, roer met de garde en laat sudderen op heel zacht vuur.
3 Bak, ondertussen, de brochetjes op vrij hoog vuur in een grote braadpan met de olie. Neem uit de pan wanneer de scampi dieprood en de brochetjes aan beide kanten gebakken zijn. Hou warm.
4 Blus de braadpan met de witte wijn en roer de ingebakken braadsappen los. Laat tot 1/3 inkoken op hoog vuur. Giet bij de saus, voeg het basilicum toe en breng op smaak met peper en zout.
5 Dien de brochetjes op, afgewerkt met basilicum. Geef er de saus apart bij en serveer met knapperig stokbrood.