Scampi «Land en Zee»

10
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de scampi ontdooien en pel, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Snij de sneetjes ham in de lengte in
  • 2 Maak brochetjes van 3 scampi en 1/2 sneetje ham.
  • 2 Schenk de room in een kleine steelpan met de tomatenpuree, 10 cl water en Cayennepeper. Laat langzaam opwarmen, roer met de garde en laat sudderen op heel zacht vuur.
  • 3 Bak, ondertussen, de brochetjes op vrij hoog vuur in een grote braadpan met de olie. Neem uit de pan wanneer de scampi dieprood en de brochetjes aan beide kanten gebakken zijn. Hou warm.
  • 4 Blus de braadpan met de witte wijn en roer de ingebakken braadsappen los. Laat tot 1/3 inkoken op hoog vuur. Giet bij de saus, voeg het basilicum toe en breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Dien de brochetjes op, afgewerkt met basilicum. Geef er de saus apart bij en serveer met knapperig stokbrood.

Scampi «Land en Zee» is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm
8 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde zoete aardappel
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vissoep (zuppa di pesce)
35 min
Bekijk recept
Gekruide rozemarijn-aardappelpartjes met rode ui uit de oven
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept