1 Breek het harde onderste gedeelte van de asperges af en schil de witte (niet nodig voor de groene). Kook ze afzonderlijk gaar in lichtgezouten kokend water. Reken 5 à 12 min. afhankelijk van de soort en de dikte (te controleren door er met de punt van een mes in te prikken). Schrik in koud water en laat voorzichtig uitlekken op keukenpapier.
2 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3 Smeer een vel brickdeeg lichtjes in met gesmolten boter. Leg er een groene en witte asperge op, omgekeerd ten opzichte van elkaar (kop aan staart). Vouw de kanten naar het midden toe en rol op. Maak op deze manier 12 rolletjes en leg op de met bakpapier beklede ovenplaat. Bak in 15 min. lichtbruin in de oven, keer halverwege de baktijd om.
4 Doe, ondertussen, de walnoten in de kom van de hakmolen, voeg olie, citroensap en munt toe. Laat enkele seconden hakken. Voeg de yoghurt toe en breng op smaak met peper en zout.
5 Dien de krokante rolletjes warm op met de notensaus, als voorgerecht (met een kleine slaatje) of bij het aperitief.
Duo van asperges in knapperig jasje, sausje met noten is een recept van Delhaize