1 Spoel de tomaten en droog ze. Snij de hoed eraf en hol ze wat uit met behulp van een koffielepel. Bestrooi de binnenkant met zout en leg ze 30 min. omgekeerd op een rooster.
2 Voor de vulling met ricotta : spoel de takjes bieslook, dep ze droog en hak ze fijn. Meng de ricotta met de bieslook, de olie, peper, zout en geperste look.
3 Voor de vulling met geitenkaas: spoel de basilicumblaadjes, dep ze droog en hak ze fijn. Rooster de pijnboompitten lichtjes gedurende 30 sec. in een pan met antikleeflaag.
4 Meng de geitenkaas met de basilicum, de olie, de pijnboompitten, zout, peper en geperste look. Als de rusttijd verstreken is, droogt u de binnenkant van de tomaten af met keukenpapier. Verdeel de vulling over de tomaten en zet het hoedje er weer op. Laat ze 1 u in de koelkast staan voor u ze goed gekoeld opdient.
Duo van gevulde tomaten is een recept van Delhaize