Zoek
Artisjoknestjes Riviera
4
20 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 eetlepels balsamicoazijn
6 basilicumblaadjes
2 bokalen artisjokbodems (2 x 185 g, uitgelekt gewicht)
30 g half-zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt
1 bol mozzarella di buffala (of 1 bakje mozzarella « perlines »)
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels ontpitte zwarte en groene olijven in schijfjes (gebruiksklaar in de afdeling « fruit en groenten »)
peper en zout
50 g schoongemaakte notensla
Bereiding
1
Snij de mozzarella in blokjes.
2
Voeg de grofgesneden tomaten toe, de olijven, het in reepjes gesneden basilicum en 1 eetlepel olie van de tomaten. Breng op smaak met peper en zout.
3
Laat de artisjokbodems uitlekken, spoel en wrijf ze droog. Vul met de bereiding en verdeel over de borden.
4
Giet olie, azijn, peper en zout in een kleine bokaal. Sluit de bokaal en schud goed.
5
Meng 2 eetlepels van deze vinaigrette onder de notensla en versier er de borden mee.
6
Dien onmiddellijk op met knapperig ciabattabrood. Serveer de resterende vinaigrette apart.
Artisjoknestjes Riviera is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Mosselen Riviera
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept