Asperge-tagliatelle met langoustines

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de asperges op een werkvlak en schil ze met een dunschiller.
  • 2 Snij van de onderkant het houterige gedeelte af (ca. 2 cm).
  • 3 Trek met de dunschiller van boven naar beneden fijne slierten van de asperges zodat je een soort tagliatelle krijgt.
  • 4 Kook de aspergeslierten gedurende 2 minuten in kokend gezouten water.
  • 5 Giet de slierten af door een zeef en vang 40 cl van het vocht op.
  • 6 Laat het aspergenat inkoken tot de helft van het volume, voeg er de room aan toe en laat nog een beetje indikken.
  • 7 Doe de gepelde langoustinestaarten bij de saus en laat ze zachtjes gaar worden gedurende 30 seconden.
  • 8 Voeg er de aspergeslierten en de fijngehakte basilicum aan toe, kruid naar smaak met zout, peper en wat nootmuskaat.
  • 9 Warm de borden voor. 1
  • 0 Leg telkens een hoopje aspergetagliatelle met basilicum in het midden van het bord en schik er de langoustinestaarten rond. 1
  • 1 Garneer met wat bieslook.

Asperge-tagliatelle met langoustines is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Lentesalade van kreeft en langoustines
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Blini’s van zoete aardappelen met langoustines
Snack
Bekijk recept
Paella royal
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Langoustines Met Koriander Mayonnaise
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met morieljes en groene aspergepunten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witte asperges met saffraan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Coquilles met asperge & babyspinazie
15 min Voorgerecht
Bekijk recept