Zoek
Allegaartje van het millennium
4
20 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 eetlepels arachide-olie
150 g eendenlever
150 g extra fijne sperziebonen in bundel (of uit Kenia)
150 g grijze garnalen
6 kerstomaten
6 kwarteleitjes
150 g mesclun
3 eetlepels olijfolie
250 g rode en groene eikenbladsla
2 eetlepels xeres azijn
zout, peper
Bereiding
1
Verwijder de steeltjes van de sperziebonen en kook ze 3 tot 5 min. in gezouten kokend water: ze moeten vast blijven. Laat ze goed uitlekken.
2
Laat de kwarteleieren 5 min. hard worden in kokend water. Laat ze afkoelen, pel ze en snij ze in twee.
3
Was en droog de tomaten, snij ze in vier en verwijder de pitten.
4
Maak de sla schoon, was de blaadjes, zwier ze droog en scheur ze in stukjes. Leg ze opzij in een slakom.
5
Snij het stuk eendenlever in fijne schijfjes.
6
Klop de oliën, de azijn, zout en peper.
7
Giet de helft van deze vinaigrette in de slakom en meng alles zorgvuldig.
8
Verdeel achtereenvolgens de sla, de sperziebonen, de kwartjes tomaat en de halve kwarteleieren over ijsgekoelde individuele borden.
9
Overgiet het geheel met de rest van de vinaigrette. 1
0
Schik de garnalen en de schijfjes eendenlever er harmonisch bovenop. 1
1
Versier met plukjes kervel en fijngesneden bieslook en dien onmiddellijk op.
Allegaartje van het millennium is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Oosters allegaartje van kip en scampi’s
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wassail
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept