Zoek
Salade folle
4
20 min
Delhaize
Voorgerecht
4
sterren op basis van
2
stem(men)
Ingrediënten
enkele takjes bieslook (ter versiering)
300 g eendenlever
enkele blaadjes eikenbladsla
4 eetlepels extra reine olijfolie
1 limoen
1 truffel (optioneel)
2 keer een handvol veldslablaadjes
250 g vlees van gekookte langoesten of rivierkreeften
125 g witte champignons
2 eetlepels xeres azijn
1 zeezout
1 zwarte peper
rode aalbessen
Bereiding
1
Reinig de champignons en snij ze fijn. Besprenkel ze onmiddellijk met het sap van de limoen.
2
Meng alle elementen van de vinaigrette. Maak de slablaadjes schoon, was ze en zwier ze droog. Snij de truffel in fijne staafjes.
3
Snij de eendenlever in blokjes van 1 cm. Meng in een slakom de slablaadjes, de stukjes champignon en de helft van de vinaigrette.
4
Verdeel over individuele borden. Verdeel errond de blokjes eendenlever, het langoestenvlees en enkele bessen.
5
Overgiet met de rest van de vinaigrette. Versier met takjes bieslook en dien koel op.
Salade folle is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Salade folle
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept