Salade van platte peterselie en tomaten met bulgur

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de bulgur in een kom. Voeg voldoende koud water toe om hem net onder te zetten en laat ongeveer 20 min. weken tot de bulgur niet meer knapperig is. Giet hem dan in een vergiet en druk met de handen al het vocht eruit.
  • 2 Doe hem in een slakom.
  • 3 Voeg platte peterselie, lente-uien en munt toe en kneus deze ingrediënten goed. Giet er langzaam en onder constant roeren de olijfolie en de koolzaadolie bij. Giet het citroensap erbij en roer opnieuw goed om. Bijkruiden indien nodig.
  • 4 Zet in de koelkast gedurende minimum 2 uur.
  • 5 Doe er 30 min. voor het opdienen de tomatenblokjes bij.
  • 6 Verdeel over de borden.

Salade van platte peterselie en tomaten met bulgur is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Libanese tabouleh
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Mediterrane kipfilet met bulgursalade
30 min-
Bekijk recept
Lenteslaatje met licht geroosterde bulgur en gegrilde halloumi
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bulgur met garnalen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept