Zoek
Salade van kreeft met vijgen, appels en geroosterde hazelnoten
4
20 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 gekookte kreeften (550 g/stuk)
2 of 3 vijgen (afhankelijk van de grootte)
1 kleine rode appel
0,5 citroen
4 eetlepels geroosterde hazelnoten
4 eetlepels olijfolie
gemengde sla naar keuze
2 eetlepels notenolie
3 eetlepels Xérèsazijn
zout en peper
Bereiding
1
Verwijder de kop van de kreeften, halveer de kreeften en haal het vlees uit staarten en scharen
2
Hak de nazelnoten grof.
3
Snij de vijgen in 4 of 6 stukken en de appel in fijne schijfjes. Leg de appelschijfjes in een kom met citroensap en water (50/50).
4
Giet de azijn in een kleine bokaal, voeg peper, zout en de 2 oliën toe. Sluit de bokaal en schud.
5
Verdeel alle ingrediënten over de borden: uitgelekte appel, vijgen, sla en kreeft. Bestrooi met nootjes en besprenkel met vinaigrette.
6
Dien fris op en serveer de resterende vinaigrette apart. Geef er licht geroosterd Exosud brood bij.
Salade van kreeft met vijgen, appels en geroosterde hazelnoten is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Nectarines met hammousse
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept