1 Verwijder het pantser van de kreeften, snij het vlees van de staarten en de scharen fijn.
2 Kook de aspergepunten en de artisjokbodems apart in gezouten kokend water. Ze moeten vast blijven. Laat ze afkoelen en uitdruppen.
3 Pel de sjalot en hak ze fijn. Maak een vinaigrette met de gehakte sjalot, de arachideolie, de olijfolie en de frambozenazijn. Kruid met peper en zout.
4 Was de gemengde salade, droog en doe in een slakom met 3 eetlepels vinaigrette. Meng alles.
5 Laat de pistaches 1 minuut braden in een pan met antikleeflaag. Snijd de gekookte artisjokbodems fijn en doe ze samen met de aspergepunten in de vinaigrette.
6 Overgiet het kreeftenvlees met de rest van de vinaigrette en meng. Schik alles op het bedje van salade.
7 Garneer de borden met pistaches en fijne kruiden en dien onmiddellijk op.
Salade van kreeft met artisjok is een recept van Delhaize