Zoek
Salade van farfalle met calamaris, mosselen en tijgergarnalen
4
20 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 bosje basilicum, fijngehakt
1 bosje bladpeterselie, fijngehakt
250 g calamaris
150 g cocktailtijgergarnalen (voorgekookt)
enkele takjes bladpeterselie
250 g farfalle (Barilla n° 65 – kooktijd 10 min.)
3 fijngesneden jonge uitjes
50 g groene en/of zwarte olijven, ontpit
16 kerstomaten in tweeën gesneden
200 g mosselen zonder schelp (voorgekookt)
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels witte balsamicoazijn
zout en peper
Bereiding
1
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken. Bewaar in de koelkast.
2
Giet in een braadpan 1 EL olijfolie en de calamaris. Zet dan pas het vuur aan onder de pan.
3
Bedek en laat 10 min. stoven op een zacht vuurtje. Laat uitlekken. Bewaar de calamaris en het kookvocht apart.
4
Neem een kom en meng balsamicoazijn, zout en peper. Voeg de resterende olijfolie toe alsook het kookvocht van de calamaris.
5
Neem een slakom en meng de pasta en de vinaigrette. Voeg ui, basilicum en peterselie toe.
6
Eindig met de calamaris, mosselen, tijgergarnalen, olijven en kerstomaten. Meng dit alles.
7
Verdeel over borden of kommen. Versier met blaadjes bladpeterselie.
Salade van farfalle met calamaris, mosselen en tijgergarnalen is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept