1 Haal de ham 30 minuten voor het opdienen uit de verpakking. Pel de asperges. Dop de sperziebonen.
2 Maak de artisjokken schoon door de steel en de buitenste bladeren te verwijderen.
3 Kook de artisjokken, de asperges en de groene boontjes apart in gezouten kokend water: zorg ervoor dat ze beetvast blijven.
4 Laat ze zorgvuldig uitlekken en houd ze warm door ze tussen twee borden te leggen.
5 Snij de asperges in stukken van ongeveer 3 cm. Haal de harten uit de artisjokken en snij ze in partjes. Pers de citroen uit.
6 Maak de champignons schoon en snij ze in fijne schijfjes. Giet er onmiddellijk het citroensap over.
7 Voor de vinaigrette: pers de citroen uit. Klop de olijfolie, het citroensap, het gemalen piment, de paprika, de geperste look, het zout en de peper dooreen.
8 Doe de champignonschijfjes en de nog warme groenten in een slakom en giet er onmiddellijk de vinaigrette over.
9 Meng alles en laat 30 minuten op kamertemperatuur rusten. Verwijder het vetrandje van de Pata Negra en rol de sneetjes op. 1
0 Schik de ham en groenten op de gekoelde borden. Versier met de peterselietakjes en dien heel koud op.
Salade van asperges en artisjokken met ham is een recept van Delhaize