Zoek
Salade van granalen en appel
4
20 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 blaadjes basilicum
2 fijne plakken parmaham
200 g grijze garnalen
0,5 groene appel (type “granny smith”)
1 eetlepel hazelnootolie
het sap van 1 citroen
80 g knolselder (schoongemaakt)
100 g mesclun (gemengde jonge slascheuten)
1 eetlepel olijfolie
peper en zout
1 eetlepel sherry-azijn
Bereiding
1
Meng de ingrediënten voor de saus met 1 KL lauw water. Bak de plakken ham 3 min. zonder vetstof in een pan met antikleeflaag.
2
Snij in reepjes. Maak de appel schoon en snij deze in fijne staafjes. Doe hetzelfde met de knolselder.
3
Besprenkel met citroensap. Verdeel wat mesclun op gekoelde borden. Schik hierop de garnalen, de appel en de knolselder.
4
Overgiet met een vleugje vinaigrette, bestrooi met wat peper van de molen en werk af met de parmaham en basilicumblaadjes.
Salade van granalen en appel is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept