1 Roer een marinade van de sojasaus, 3 eetlepels olie, de gembersiroop en 1 eetlepel azijn.
2 Snij de kipfilets in vingerlange repen, laat ze 30-60 minuten marineren.
3 Maak de mango schoon en snij het vruchtvlees in blokjes. Roer voor de sla een sausje met de rest van de olie.
4 Deze voorbereidingen kunt u de dag tervoren doen. Vlak voor het serveren maakt u de bereiding in 5-10 minuutjes af.
5 Haal de kipreepjes voor het bakken door het losgeklopte ei en de sesamzaadjes. Bak de kip in een koekenpan in de rest van de olie rondom bruin en gaar in 5 minuten.
6 Druppel de rest van de sesamolie erover en kruid de kip met zout en peper. Schep het sausje door de sla en verdeel de sla over de borden.
7 Verdeel de mangoblokjes en de warme kipreepjes over de bordjes en serveer direct.
Salade met kip en mango is een recept van Delhaize