Zoek
Linzencrème met sjalot en eendenlever
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
3
sterren op basis van
3
stem(men)
Ingrediënten
1 eetlepel balsamicoazijn Delhaize
4 sneetjes boerenbrood met zuurdesem
1 kruidentuiltje
120 g eendenlever (half gekookt)
2 eetlepels fijngehakte bieslook
2 grijze sjalotten
200 g groene linzen, afgespoeld
grof zout
2 kruidnagels
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
1 ui
zout, peper van de molen
zwarte peper
Bereiding
1
Spoel de linzen. Kook ze 45 min. in gezouten kokend water waaraan u een kruidentuiltje hebt toegevoegd en een gepelde ui, doorprikt met kruidnagels.
2
Laat ze uitlekken en plet ze met behulp van een pureestamper met de soorten azijn, de olijfolie, zout en peper.
3
Voeg er de gehakte sjalotten met voor het bieslook aan toe en laat het geheel afkoelen.
4
Rooster de sneetjes brood pas net voor het opdienen en beleg ze met de linzencrème.
5
Verdeel er de eendenleverpastei over in schijfjes. Bestrooi het geheel met grof zout en gemalen zwarte peper.
Linzencrème met sjalot en eendenlever is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Bord met ganzenlever
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmtartaar met eendenlever
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade folle
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept