Lentesalade van veldsla

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de veldsla schoon. Halveer de avocado overlangs, haal de pit eruit en snij het vruchtvlees in schijven.
  • 2 Boor het klokhuis uit de ongeschilde appel en snij deze ook in mooie gelijke schijven.
  • 3 Roer de roomkaas los met een theelepel melk, bestrijk de ham met dit mengsel en rol de plakken op.
  • 4 Pers de helft van de limoen uit, snij de andere helft in partjes.
  • 5 Roer voor de dressing 2 eetlepels gezeefd citroensap om met zout, peper en mosterd en klop er beetje bij beetje de olie bij tot een mooie dikke saus ontstaat.
  • 6 Schik alle ingrediënten, op de hamrolletjes na, op een schaal, verdeel de dressing erover en leg de hamrolletjes erop.
  • 7 Snij de ui in ringetjes, strooi ze samen met de kruiden over de salade.
  • 8 Maal er eventueel nog wat peper boven.

Lentesalade van veldsla is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met geitenkaasballetjes
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Lentehutspot met kibbeling
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lentesalade met gemarineerde makreel
Bekijk recept
Lentesalade met bleekselderij en kaas
20 min-
Bekijk recept
Feestelijke lentesalade met gerookte kip
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Lentesalade van kreeft en langoustines
35 min Voorgerecht
Bekijk recept