1 Maak de veldsla schoon. Halveer de avocado overlangs, haal de pit eruit en snij het vruchtvlees in schijven.
2 Boor het klokhuis uit de ongeschilde appel en snij deze ook in mooie gelijke schijven.
3 Roer de roomkaas los met een theelepel melk, bestrijk de ham met dit mengsel en rol de plakken op.
4 Pers de helft van de limoen uit, snij de andere helft in partjes.
5 Roer voor de dressing 2 eetlepels gezeefd citroensap om met zout, peper en mosterd en klop er beetje bij beetje de olie bij tot een mooie dikke saus ontstaat.
6 Schik alle ingrediënten, op de hamrolletjes na, op een schaal, verdeel de dressing erover en leg de hamrolletjes erop.
7 Snij de ui in ringetjes, strooi ze samen met de kruiden over de salade.
8 Maal er eventueel nog wat peper boven.
Lentesalade van veldsla is een recept van Delhaize