Zoek
Lekkernij uit de landes
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
6 schijfjes broodkruim (zonder de korsten)
2 eetlepels cognac
1 truffelschilfers
200 g eendenlever (half gekookt)
2 eetlepels extra fijne olijfolie
1 eetlepel gehakte peterselie
4 keer een handvol mesclun
2 eetlepels notenolie
peper
1 eetlepel witte porto
1 eetlepel xeres azijn
100 g zachte boter
zout
Bereiding
1
Snij het stuk eendenlever in kleine blokjes.
2
Giet de helft ervan in een pot, overgiet met cognac en laat gedurende 30 minuten op een koele plaats weken.
3
Plet de resterende blokjes eendenlever met de porto, de zachte boter, de peterselie, het zout en de peper.
4
Hak de truffelschillen fijn. Giet de blokjes eendenlever af, maar bewaar het weekvocht.
5
Voeg deze zeer voorzichig aan het mengsel toe.
6
Kneed het mengsel tot 12 bolletjes en haal deze door de truffelschillen.
7
Bewaar in de koelkast tot het ogenblik van opdienen.
8
Klop olie, azijn, peterselie, zout, peper en weekvocht van de blokjes eendenlever op tot een vinaigrette.
9
Maak de slablaadjes schoon, was en droog ze en maak hierin fijne inkepingen. 1
0
Leg ze in een slakom met de vinaigrette en meng langdurig. 1
1
Toast de schijven brood en snij ze dan in driehoeken. 1
2
Schik de sla op individuele borden, leg hierop driehoekige toastjes en leg op elk ervan een bolletje eendenlever.
Lekkernij uit de landes is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
De perfect gebraden kip
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croque met 3 gruyères
20 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Gemarmerde lekkernij met aardbeien en frambozen
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Pannenkoekentaart met aardbeien
Nagerecht
Bekijk recept
Turks fruit
20 min-
Bekijk recept