Lenterolletje met kreeft

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder het pantser van de kreeft. Snij het vlees in stukken, je hebt ongeveer 200 g nodig.
  • 2 Maak een propere keukendoek nat, wring goed uit en leg open op het werkblad. Dompel 6 rijstvellen één voor één in koud water en leg ze achtereenvolgens op de keukendoek, zonder dat ze elkaar raken.
  • 3 Leg er een tweede uitgewrongen keukendoek op en doe hetzelfde met de 6 andere rijstvellen.
  • 4 Bedek met een derde uitgewrongen doek en laat de vellen week worden.
  • 5 Pel ondertussen 2 clementines en halveer ze. Leg de helften plat, verwijder de uiteinden en snij elke helft in 3 schijven.
  • 6 Snij de avocado in 4, schil en snij elk stuk in drie schijfjes. Meng ze met het citroensap.
  • 7 Leg een groot korianderblad in het midden van elk rijstvel en leg er horizontaal een schijf clementine op, wat kreeft en vervolgens een schijfje avocado.
  • 8 Plooi de 2 zijkanten naar binnen en rol dan op. Wikkel de gevulde rolletjes individueel in vershoudfolie en plaats in de koelkast tot net voor het serveren.
  • 9 Voor de saus: pers het sap uit de 3 resterende clementines, je hebt 15 cl nodig. Voeg de olie toe, de pikante saus en fijngesneden koriander. Kruid eventueel, naar eigen smaak, met peper en zout. 1
  • 0 Serveer de lenterolletjes koel met de saus en wat preischeuten.

Lenterolletje met kreeft is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft met vanillezout
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Lenterolletjes met garnalen, krokante groenten en
0 min
Bekijk recept
Lenterolletjes met garnaal
20 min Voorgerecht
Bekijk recept