Jakobsschelpen met groentjes en citrusparfum

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de Champagnebouillon: giet de champagne, rode sjalot, knoflook, steranijs, foelie, cayennepeper, kruidnagel, pepermengeling, gember, schijfjes selder, tijm, bladpeterselie en 2 snuifjes zeezout met 25 cl water in een pan en breng aan de kook.
  • 2 Zet een deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen.
  • 3 Was en snijd de jakobsschelpen in de breedte in twee.
  • 4 Filter de champagnebouillon boven een pan en breng opnieuw aan de kook.
  • 5 Doe er het preiwit, de wortel en de knolselder in, zet het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • 6 Doe er dan de jakobsschelpen bij en de schijfjes citrusvruchten, zet er opnieuw het deksel op en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  • 7 Verdeel de groenten en de jakobsschelpen over diepe borden.
  • 8 Garneer met koriander, kruid met peper en serveer.

Jakobsschelpen met groentjes en citrusparfum is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker


Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Loempia met sint-jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jonas Cramby's green scallop taco (gebakken kammosselen)
15 min Bijgerecht
Bekijk recept