1 Voor de Champagnebouillon: giet de champagne, rode sjalot, knoflook, steranijs, foelie, cayennepeper, kruidnagel, pepermengeling, gember, schijfjes selder, tijm, bladpeterselie en 2 snuifjes zeezout met 25 cl water in een pan en breng aan de kook.
2 Zet een deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen.
3 Was en snijd de jakobsschelpen in de breedte in twee.
4 Filter de champagnebouillon boven een pan en breng opnieuw aan de kook.
5 Doe er het preiwit, de wortel en de knolselder in, zet het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
6 Doe er dan de jakobsschelpen bij en de schijfjes citrusvruchten, zet er opnieuw het deksel op en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
7 Verdeel de groenten en de jakobsschelpen over diepe borden.
8 Garneer met koriander, kruid met peper en serveer.
Jakobsschelpen met groentjes en citrusparfum is een recept van Delhaize