1 Snij de ongeschilde courgette in heel kleine blokjes en doe in een kleine kom. Overgiet met het citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout, dek af en laat minstens 30 min. rusten in de koelkast.
2 Snij de sneetjes spek in 2 en wikkel ze rond de Jakobsnoten. Steek deze per twee op houten prikkers en smeer in met olijfolie.
3 Verwarm een antikleefpan, zonder vetstof, op een hoog vuur. Bak er, wanneer de pan warm is, de brochettes in: 2 min. per kant, vervolgens 2 x 30 sec. op de spekkanten. Kruid met peper, maar niet met zout.
4 Schik de courgettes met een dresseerring op de borden en leg er de brochettes op. Werk af met enkele schilfers Parmezaanse kaas en dien onmiddellijk op.
Jakobsvruchten in een knapperig jasje en tartaar van courgettes is een recept van Delhaize