1 Pers de look en de citroen. Hak de koriander fijn, snij de pepers in reepjes en de uien in rondjes.
2 Meng zorgvuldig het griesmeel met het runder- en lamsgehakt, de harissa, 1 eetlepel koriander, zout en peper.
3 Vorm 16 balletjes en bak deze gedurende 10 minuten in een pan met 2 eetlepels hete olie tot ze goudgeel zien. Leg de balletjes apart op een bord met een stuk keukenrol.
4 Giet het bakvet weg en braad de paprikareepjes 5 minuten aan op een middelhoog vuur. Laat afkoelen en uitlekken.
5 Klop de resterende olie, het citroensap, 1 eetlepel koriander, zout en peper.
6 Doe de kikkererwten, de reepjes paprika, de gehaktballen en de rozijnen in een schotel. Overgiet met saus en meng het geheel voorzichtig. Versier met de rest van de koriander en serveer op kamertemperatuur.