Oosterse salade

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pers de look en de citroen. Hak de koriander fijn, snij de pepers in reepjes en de uien in rondjes.
  • 2 Meng zorgvuldig het griesmeel met het runder- en lamsgehakt, de harissa, 1 eetlepel koriander, zout en peper.
  • 3 Vorm 16 balletjes en bak deze gedurende 10 minuten in een pan met 2 eetlepels hete olie tot ze goudgeel zien. Leg de balletjes apart op een bord met een stuk keukenrol.
  • 4 Giet het bakvet weg en braad de paprikareepjes 5 minuten aan op een middelhoog vuur. Laat afkoelen en uitlekken.
  • 5 Klop de resterende olie, het citroensap, 1 eetlepel koriander, zout en peper.
  • 6 Doe de kikkererwten, de reepjes paprika, de gehaktballen en de rozijnen in een schotel. Overgiet met saus en meng het geheel voorzichtig. Versier met de rest van de koriander en serveer op kamertemperatuur.

Oosterse salade is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept