1 Schil de sinaasappels ruw. Scheid de partjes, verwijder elk spoor van de schil, pitjes en draden zodat u enkel de vleessegmenten overhoudt.
2 Snij de helft ervan in blokjes. Bewaar koel. Was en droog de citroen. Verwijder het schilletje met een rasp met grote gaten.
3 lancheer ze gedurende 5 minuten in kokend water, houd ze onder de koudwaterkraan en laat goed uitlekken. Pers de limoen.
4 Fruit de sjalotten gedurende 5 minuten op een zacht vuur in 10 g boter. Voeg hieraan de bouillon, het limoensap, de wodka en de sinaasappelpartjes toe.
5 Roer en laat gedurende 10 minuten op een zacht vuur stoven. Haal de saus door de zeef en druk daarbij goed op de sinaasappelpartjes.
6 Laat op een zacht vuur inkoken (± 15 cl). Verwarm de gekookte langoesten gedurende 5 minuten onder stoom. Breng de sausfond aan de kook.
7 Haal van het vuur en voeg al roerend 100 g boter in blokjes toe
8 Laat gedurende 2 minuten op een matig vuur de sinaasappelblokjes in de resterende gesmolten boter inkoken.
9 Voeg zout en peper toe. Verdeel het langoestenvlees over warme borden, overgiet met saus en versier met sinaasappelblokjes, schilletjes en korianderblaadjes.
Langoesten met citrusvruchten is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Gekarameliseerde kip met citrusvruchten en rood pepertje