Zoek
Lauwe oesterpasteitjes met kreukels en truffel
4
20 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
bladpeterselie
50 g boter
truffelschilfers
1 gehakte sjalot
100 g gekookte kreukels
12 holle oesters
2 pasteitjes van bladerdeeg met pure boter
1 eetlepel sherry-azijn
10 cl slagroom
zout, peper van de molen
Bereiding
1
Haal 3/4 van de kreukels uit hun schelp met behulp van een naald. Warm de pasteitjes op.
2
Doe de oesters open en vang het sap op. Zeef het boven een steelpan.
3
Voeg er de azijn, het bewaarsap van de truffels en de sjalot aan toe en laat dit inkoken op een matig vuur.
4
Meng alles met de slagroom en laat het geheel 3 minuten sudderen.
5
Doe er vervolgens de koude boter in schijfjes bij met wat peper en zout.
6
Dompel de oesters, truffelschillen, het vlees van de kreukels onder in de bereiding en laat ze op het vuur staan tot de saus licht begint te koken.
7
Verdeel ze meteen over de pasteitjes. Versier ze met de apart gehouden kreukels, truffelschillen en bladpeterselie.
Lauwe oesterpasteitjes met kreukels en truffel is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Truffelgnocchi met haricots verts, ei en fricandeau
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van sint-jakobsvruchten en aardpeer met truffel
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met truffel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini-croques met truffel en mozzarella
Snack
Bekijk recept
Abrikozen blechkuche
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Thomasina Miers' groene rijst
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept