Zoek
Zigeunerarm
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
100 g bloem
20 g boter
de geraspte schil van 1 onbehandelde citroen
6 eieren
5 eigelen
285 g griessuiker
60 g maiszetmeel
50 cl melk
1 koffielepel orgeadesiroop (amandelmelk)
100 g poedersuiker
1 koffielepel vanille-extract
50 cl vloeibare room
50 g zachte boter
Bereiding
1
Voor de crème: Breng de room en de melk samen met het vanille-extract net niet aan de kook. Zet opzij.
2
Klop de eigelen op met de suiker tot een bleek mengsel.
3
Voeg hier het zetmeel aan toe en vervolgens, beetje bij beetje, de melk-roommengeling.
4
Giet terug in de pan en laat indikken op een heel zacht vuur onder voortdurend roeren.
5
Neem van het vuur en klop op met de boter en de orgeadesiroop.
6
Voor de sirop: Breng gedurende 2 min. 20 cl water met 60 g suiker aan de kook.
7
Voor het deeg: Klop 6 eiwitten op tot een stevig schuim.
8
Klop 5 eigelen met de griessuiker op tot een bleek mengsel.
9
Voeg de boter en de citroenschil toe en vervolgens, beetje bij beetje, de bloem en het opgeklopte eiwit. 1
0
Giet in een rechthoekige vorm van 24 op 34 cm en strijk glad. 1
1
Laat 12 min. bakken in een warme oven (stand 6 - 180° C). 1
2
Ontvorm meteen op een vochtige handdoek en bestrooi met suiker. 1
3
Overgiet met siroop. 1
4
Spreid de crème erover uit en rol voorzichtig op. Laat afkoelen. 1
5
Haal de handdoek weg. Pak de taart stevig in plastic vershoudfolie in. 1
6
Zet 6 u. in de koelkast. 1
7
Bestrooi net voor het opdienen met poedersuiker.
Zigeunerarm is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker