1 Venkelpuree: Stoom de venkel en de sjalotten gedurende 2 min. en 30 sec. Pureer ze vervolgens met behulp van een keukenrobot. Voeg de dragon, de bouillon, 2 eetlepels koolzaadolie, de citroenschil en het citroensap toe. Voeg zout en peper toe. Meng alles, en hou warm.
2 Snij de visfilet in stukken van 2 cm breed en 5 cm lang.
3 Meng 1 eetlepel koolzaadolie met de geraspte gember. Smeer met behulp van een keukenborsteltje de visfilets in met de geparfumeerde olie.
4 Strooi de sesamzaadjes in een plat bord. Meng met wat zout en peper.
5 Dep de visfilets in de sesamzaadjes.
6 Verwarm de resterende koolzaadolie in een pan met antiaanbaklaag.
7 Braad de vis 2 minuten aan één kant, en 1 minuut aan de andere.
8 Verdeel de zeeforelfilets over de borden, samen met de venkelpuree. Versier met een takje koriander.
Zeeforelfilet in een sesamkorstje, venkelpuree is een recept van Delhaize